To die for!
Har ni någon gång ätit vitchoklad pannacotta?
Det är kanske inte det nyttigaste men fasen vad gott. Här får ni ett gör lätt recept.
250g Kessella. (en burk, tror det är 250g)
3 gelatinblad
200g vit choklad (MUMS)
3dl vispgrädde
Bär/frukt
______________________________________________________________________
*Hiva i gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
*Häll grädden i en kastrull och värm den. INTE koka!
*Smällt chokladen i grädden.
*Ta bort kastrullen från plattan
*Veva runt ekran med sleven tills det är ett jämnt kladd.
*Ta ur gelatinet ur vattnet och smällt det i grädd/chokladen.
*Veva runt ekran till tills gelatinet har löst upp sig. Det får INTE vara några klumpar.
*La du aldrig gelatinet i vatten innan så får du skylla dig själv. Då får du tugga gelatinbitar bäst du vill.
*Kesellan ska i när kladdet har svalnat. Jag orkar aldrig vänta, så jag brukar veva i det med en gång och det har funkat fint för min del.
*Veva runt ekran till tills det är ett jämnt kladd igen. Visp är en bra grej där så kessellan inte klumpar sig.
*Ta fram glas och hiva i lite bär i botten typ jordgubbar eller hallon eller nåt. Jag rekomenderar hallon.
*Häll i kladdet.
*Ställ i kylen ett par timmar så det får stelnat ekran.
*Lägg lite bär uppepå innan du serverar.
*Gör gott och super enkelt.
Räcker till lagom många portioner.

Det är kanske inte det nyttigaste men fasen vad gott. Här får ni ett gör lätt recept.
250g Kessella. (en burk, tror det är 250g)
3 gelatinblad
200g vit choklad (MUMS)
3dl vispgrädde
Bär/frukt
______________________________________________________________________
*Hiva i gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
*Häll grädden i en kastrull och värm den. INTE koka!
*Smällt chokladen i grädden.
*Ta bort kastrullen från plattan
*Veva runt ekran med sleven tills det är ett jämnt kladd.
*Ta ur gelatinet ur vattnet och smällt det i grädd/chokladen.
*Veva runt ekran till tills gelatinet har löst upp sig. Det får INTE vara några klumpar.
*La du aldrig gelatinet i vatten innan så får du skylla dig själv. Då får du tugga gelatinbitar bäst du vill.
*Kesellan ska i när kladdet har svalnat. Jag orkar aldrig vänta, så jag brukar veva i det med en gång och det har funkat fint för min del.
*Veva runt ekran till tills det är ett jämnt kladd igen. Visp är en bra grej där så kessellan inte klumpar sig.
*Ta fram glas och hiva i lite bär i botten typ jordgubbar eller hallon eller nåt. Jag rekomenderar hallon.
*Häll i kladdet.
*Ställ i kylen ett par timmar så det får stelnat ekran.
*Lägg lite bär uppepå innan du serverar.
*Gör gott och super enkelt.
Räcker till lagom många portioner.

Kommentarer
Postat av: Forsberg
Säg till nästa gång du gör detta goa verket! Så får jag komma över! :D
Postat av: Skoog
Inga problem vettu!
Postat av: Forsberg
Gottigott! Liter på dig! xD
Trackback